Сайтове за групово пазаруване или групова лудост?

Едва ли не Ви е направило впечатление, че в последните няколко години сайтовете за групово пазаруване започнаха да се ползват с голяма популярност. Освен това те буквално никнат като гъби всеки ден, Прочети »

Три полезни напитки срещу висок холестерол

Високите стойности на лош холестерол в организма водят до неприятни последици като атеросклероза, стенокардия, болки в крайните, а често и инфаркт и инсулт. Това се дължи на завишените стойности на така наречения Прочети »

Фолио за леки автомобили

Вероятно винаги сте се чудили какво е аджеба това автомобилно фолио и за какво се използва то? Тук ние ще ви обясним. Фолиото за атвостъкло е атрибут, който би бил полезен на Прочети »

 

Още нещо за избора на интериорни врати

Важен елемент в интериора на жилището са интериорните врати. Материалът, от който са направени, определя техните основни качества, както и цената. Разбира се, влияние върху качествата оказва и технологията на производството им.

Например, изделия от дъбов материал са много по-скъпи в сравнение с тези от боров материал.

Последните са много красиви, но заради мекия материал, от който са направени, те много лесно се повреждат при експлоатация. Те не са подходящи за помещения с повишена влажност, защото има възможност да възникнат деформации.

Сравнително по-евтини от интериорните врати от масивно дърво са тези от MDF и при това те са много трайни, практични и не се подават на деформация при изменение на влажността.

Могат да се поставят еднакви по дизайн изделия за всички стаи – детска, спалня, кабинет, кухня, баня.

Облицовката на MDF изделието може да бъде от естествен фурнир – цената ще зависи от вида на дървото, но трябва да се знае, че вида на фурнира не оказва влияние на качеството. Най-евтиният вариант са ламинираните.

Изделията с пълнеж тип пчелна пита са най-евтиния вариант. Те имат добър външен вид и при внимателно ползване могат да бъдат на служба доста години.

Тези интериорни врати се предлагат както лакирани, така и боядисани, но външния защитен слой много лесно се поврежда.

Освен това те не осигуряват необходимото ниво на звукоизолация, но това е несъществен недостатък.

Въпреки ниските цени те имат редица предимства, най-важното от които е ниското тегло. Тези врати не провисват даже и на нискокачествени панти и много лесно се транспортират.

С тези изделия могат да се правят експерименти да се боядисат в различни цветове, с което се постига много добър ефект.

Трябва да се знае, че интериорните врати не са само платно (крило). Това налага да се мисли за касата, первази, панти, аксесоари.

Производителите предлагат всичко необходимо към вратата в добро и качествено съчетание.

Водещо правило при покупка на интериорни врати трябва да бъде – врата, каса, всичко от един и същи материал.

За да сте сигурни в качеството на вашата покупка, проверявайте „паспорта” на изделието. Добре е да се запознаете със сертификата, за да сте наясно какво трябва да получите за вложените парични средства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *