Сайтове за групово пазаруване или групова лудост?

Едва ли не Ви е направило впечатление, че в последните няколко години сайтовете за групово пазаруване започнаха да се ползват с голяма популярност. Освен това те буквално никнат като гъби всеки ден, Прочети »

Три полезни напитки срещу висок холестерол

Високите стойности на лош холестерол в организма водят до неприятни последици като атеросклероза, стенокардия, болки в крайните, а често и инфаркт и инсулт. Това се дължи на завишените стойности на така наречения Прочети »

Фолио за леки автомобили

Вероятно винаги сте се чудили какво е аджеба това автомобилно фолио и за какво се използва то? Тук ние ще ви обясним. Фолиото за атвостъкло е атрибут, който би бил полезен на Прочети »

 

Как да направим избор на дограма за апартамент?

Съвременните домакинства в България търсят начини да повишат енергийната ефективност в апартаментите си. Това неминуемо минава през избор на дограма, която да се погрижи за топлоизолацията в жилището и да доведе до по-малък разход на електроенергия. Как да изберете прозорци за дома си ще пишем в следващите редове на тази публикация.

В началото е добре да знаете, какво представляват трите основни видове дограма: алуминиева, ПВЦ или дървена. Всички варианти имат своите плюсове и минуси, така че преди да инвестирате в конкретен вид профили, потърсете повече информация за тях в интернет.

ПВЦ дограмата е най-предпочитана от клиентите, заради сравнително ниската цена. Освен това съвременните пластмасови прозорци са енергийно ефективни и допринасят за добрата шумоизолация на обектите. Разбира се, освен за дограмата от поливинилхлорид, трябва да се поинтересувате за различните стъклопакети предлагани на пазара у нас. На ваше разположение са стъкла тип 4 сезона, както и нискоемисийни стъклопакети, с чиято помощ ще спестите електричество и ще се чувствате комфортно през всеки годишен сезон.

Що се касае до алуминиевите профили, то те са два вида: топли и студени. Топлите профили разчитат на PVC вложа, която спира появата на конденз. Студената серия алуминиеви профили е без прекъснат термомост, което е причина за честия конденз и за това те се предлагат по-скоро за индустрията, която не се нуждае от топлоизолация. Алуминиевата дограма обаче има най-дълъг живот и се противопоставя на природни бедствия като градушки, земетресения и пожари. Редом с това дограмата от алуминий притежава прекрасни дизайнерски качества.

Ако обърнем внимание на дървената дограма, ще забележим прекрасната визия, която притежава. Дървото винаги стои красиво в апартамента, особено ако се комбинира с останалите мебели. Дървените прозорци обаче са най-скъпият вид дограма, така че трябва да разполагате с достатъчно средства, за да ги купите и монтирате. Няма да пропуснем и факта, че дограмата от дърво се поддържа доста трудно, тъй като налага боядисване, лакиране и т.н.

В случай, че сте разгледали по-горе представените особености на различните дограми, то можете да направите по-лесен избор. Естествено, не сме писали за малките детайли при дограмите, така че имате почва да търсите и допълнителни сведения за техните свойства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *