Сайтове за групово пазаруване или групова лудост?

Едва ли не Ви е направило впечатление, че в последните няколко години сайтовете за групово пазаруване започнаха да се ползват с голяма популярност. Освен това те буквално никнат като гъби всеки ден, Прочети »

Три полезни напитки срещу висок холестерол

Високите стойности на лош холестерол в организма водят до неприятни последици като атеросклероза, стенокардия, болки в крайните, а често и инфаркт и инсулт. Това се дължи на завишените стойности на така наречения Прочети »

Фолио за леки автомобили

Вероятно винаги сте се чудили какво е аджеба това автомобилно фолио и за какво се използва то? Тук ние ще ви обясним. Фолиото за атвостъкло е атрибут, който би бил полезен на Прочети »

 

Кои са основните фактори при избор на дограма?

Изборът на дограма крие някои специфики, които ще споменем в тази статия. Не е достатъчно да решите дали да заложите на дървени, алуминиеви или ПВЦ прозорци, защото всеки един от споменатите видове има своите положителни и отрицателни качества. И, защото не искаме да се впускаме в излишни подробности ще напишем най-важните неща за клиентите.

В началото се насочваме към ПВЦ дограма, тъй като тя е често срещано явление в ежедневието. Рамките направени от поливинилхлорид позволяват използване на всякакви видове стъклопакети, което е и основното им предимство. Вашите стъкла могат да поддържат високо качество изразяващо се в топло и шумоизолация, а това са все важни неща за клиента.

ПВЦ дограмата кондензира по-малко в сравнение с останалите видове и се продава на достъпна цена. Този вид профили издържат дълги години на всякакви температурни амплитуди и това ги прави незаменим помощник за домакинствата. Последните решават какъв да бъде броят от камерите, спрямо местонахождението на обекта, където ще се монтира дограмата.

Главните фактори тук са ниво на топлоизолацията, брой камери, вид на профила, материал за изработка и не на последно място визуалните качества на продукта, тъй като те са важни за изграждането на по-красив интериор за жилището или работното място.

Ако обърнем внимание на алуминиевата дограма, то ние трябва да знаем, че тя се разделя на топла и студена серия. Топлите профили дават по-малък конденз, но студените са проводник и се употребяват в промишлеността, където топлоизолационните характеристики не са толкова важни. Онова, което трябва да имате предвид, е перфектния дизайн на дограмата от алуминий.

Големите сгради и индустриални обекти залагат на алуминиеви профили, за да изградят фасади и цялостни решения. Цената на този продукт не е много ниска, но в замяна получавате естетически издържана визия, разчупен дизайн, устойчивост на климатичните промени и дълготрайност. Ето защо, не бива да пренебрегвате алуминиевата дограма като вариант.

Нарочно оставихме комерсиалната дървена дограма на последно място. Този продукт радва домакинствата с прекрасния си естествен външен вид и добри изолационни качества. Недостатък може да бъде трудната поддръжка включваща боядисване, полагане на лак и други действия. Цената на дървената дограма е най-висока сред изброените в статията.

От всичко написано си направете извода коя дограма е подходяща за нуждите ви, и коя може да отпишете от тефтера си. Главната идея е да постигнете енергийна ефективност и по-голяма функционалност за дадения обект, всичко останало зависи от предпочитания и финансови възможности.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *