Сайтове за групово пазаруване или групова лудост?

Едва ли не Ви е направило впечатление, че в последните няколко години сайтовете за групово пазаруване започнаха да се ползват с голяма популярност. Освен това те буквално никнат като гъби всеки ден, Прочети »

Три полезни напитки срещу висок холестерол

Високите стойности на лош холестерол в организма водят до неприятни последици като атеросклероза, стенокардия, болки в крайните, а често и инфаркт и инсулт. Това се дължи на завишените стойности на така наречения Прочети »

Фолио за леки автомобили

Вероятно винаги сте се чудили какво е аджеба това автомобилно фолио и за какво се използва то? Тук ние ще ви обясним. Фолиото за атвостъкло е атрибут, който би бил полезен на Прочети »

 

Полиране на подове от бетон

Полираният бетон за последните 25 години видимо е над повечето традиционни подови покрития. Това е свързано с факта, че чрез полиране на подове от бетон се постига надеждност и практичност. Те не се нуждаят от специални и сложни грижи, което значително намалява разходите за тяхното обслужване и реставриране.

Бетонната плоча сама по себе си е неприятна за погледа и сива. Често тя е само основа за някакви декоративни материали. В нашето съвремие се появиха такива технологии, които позволяват да се измени бетонната основа така, че тя да получи най-добрите качества на природен материал и да стане подходяща за помещения с разнообразни предназначения. Полираните бетонни подове външно наподобяват естествен камък – гранит, мрамор. Технологиите за получаване на такива подове са наречени технологии на бъдещето, защото на повърхността на пода не се поставя никакво покритие, което в бъдеще може да се износи или излющи.

Технологията полиране на подове може да се приложи както при ремонт на стари, така и при нови бетонни замазки. С тази технология се получават равни, гладки повърхности, идеални за под в промишлени или обществени помещения.

Полиране на подове от бетон сега широко се използва в производствени цехове, складове, предприятия на хранителната промишленост (сладкарски цехове, месокомбинати, предприятия за преработка на риба), в автомивки, селскостопански обекти, търговски зали, ресторанти, различни салони, медицински и учебни заведения, гари, летища, в жилища. Технологията е доказала на потребителите своята надеждност и икономичност, привлича все повече вниманието на професионалистите, занимаващи се с направа на подове.

Може да се каже, че полиране на подове се превръща в самостоятелно направление, развиващо се бързо и ефективно. Полираните подове имат много предимства. Преди всичко трябва да отбележим тяхната практичност, защото те притежават висока трайност на износване. За такива подове грижите са много лесни – достатъчно е само обикновено влажно почистване. Освен това на полираните бетонни подове не остават следи от химикали и големи натоварвания. Тъй като в състава на бетона няма вредни съставки, то пода е не само красив, но и екологично безопасен. Благодарение на своя алкален състав, бетона не е уязвим от гъби и плесени.

Полиране на подове е сложен технологичен процес, който може да се изпълни само от специалисти с достатъчно опит и знания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *