Сайтове за групово пазаруване или групова лудост?

Едва ли не Ви е направило впечатление, че в последните няколко години сайтовете за групово пазаруване започнаха да се ползват с голяма популярност. Освен това те буквално никнат като гъби всеки ден, Прочети »

Три полезни напитки срещу висок холестерол

Високите стойности на лош холестерол в организма водят до неприятни последици като атеросклероза, стенокардия, болки в крайните, а често и инфаркт и инсулт. Това се дължи на завишените стойности на така наречения Прочети »

Фолио за леки автомобили

Вероятно винаги сте се чудили какво е аджеба това автомобилно фолио и за какво се използва то? Тук ние ще ви обясним. Фолиото за атвостъкло е атрибут, който би бил полезен на Прочети »

 

Какво трябва да знаем за ротационните лобни помпи?

Лобните помпи намират голямо приложение в производството на фармацевтични продукти, напитки и химически продукти, но имат и множество други предназначения. С тях се преработват отпадни води и се подпомага работата на хранително-вкусовата промишленост. Частите им са направени от неръждаема стомана, което ги прави изключително здрави и надеждни. Но нека разгледаме по-подробно използването им за индустрията.

Къде се използват тези помпи и за какво?
Лобните помпи са неизменна част от арсенала за работа на производителите на храни и напитки. Освен това те допринасят за правилната работа на фармацевтиката. Използвани са от много козметични компании или фирми работещи в химическата индустрия. Нека разгледаме част от приложението на този вид помпи за различните потребности на индустрията:
• Производство на паста за зъби;
• Обработка на птиче и друго месо;
• Създаване на козметични препарати;
• Производство на безалкохолни и алкохолни напитки;
• Преработка на отпадни водил;
• Рециркулация на боите в автомобилната индустрия;
• и много други…

В какво се състои работата на тези агрегати?
Съвременните лобни помпи притежават специален дизайн, който е пригоден за пренасяне на високо вискозни и ниско вискозни, абразивни и чувствителни флуиди. Те се справят отлично и се преноса на абразивни течности. Тези помпи работят и на сухо, така че имат голяма функционалност. Те са реверсивни, което дава възможност за пренос на флуиди в две посоки. Минималните пулсации на налягането не са пречка за измерването на воден поток. Конструкцията им се отличава със сериозна здравина, която е предпоставка за извършването на различни технологични операции. Именно за това ротационните лобни помпи са предпочитани от мнозина към днешна дата и се използват за всякакви индустриални цели.

В обобщение
Лобните помпи подобряват работния процес. Благодарение на прецизната си изработка те се справят в процеси, които изискват SIP и CIP. Инвестицията в тези помпи ще бъде възвърната с времето, защото те облекчават производствения цикъл на множество компании. На пазара можете да намерите различни модели, за които важат конкретни технически характеристики.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *