Сайтове за групово пазаруване или групова лудост?

Едва ли не Ви е направило впечатление, че в последните няколко години сайтовете за групово пазаруване започнаха да се ползват с голяма популярност. Освен това те буквално никнат като гъби всеки ден, Прочети »

Три полезни напитки срещу висок холестерол

Високите стойности на лош холестерол в организма водят до неприятни последици като атеросклероза, стенокардия, болки в крайните, а често и инфаркт и инсулт. Това се дължи на завишените стойности на така наречения Прочети »

Фолио за леки автомобили

Вероятно винаги сте се чудили какво е аджеба това автомобилно фолио и за какво се използва то? Тук ние ще ви обясним. Фолиото за атвостъкло е атрибут, който би бил полезен на Прочети »

 

Златни медальони – антика и модерни

Изработването на медальони започва от Римската империя и продължава до наши дни. До някаква степен медал и медальон са взаимнозаменяеми. Медалът е за награда за военна служба или друг успех, а медальонът се изработва като колекционерско издание, за отбелязване на историческо събитие или като бижу.

В зависимост от характера и целите те се изработват от злато, сребро, мед, бронз. Някои изделия се правят от няколко метала.

Златните изделия имат по-нисък тираж в сравнение с тези от други метали. Сега медальоните, в които златото е основен метал, са относително рядко и това ги прави много интересни по отношение на инвестициите и колекционерска стойност.

Като аксесоар екстравагантните медальони имат величествен и стилен вид.

Античните златни медальони безусловно могат да завъртят главите на много хора. Това са миниатюрни украшения с висока цена.

Това не се дължи само на антикварната стойност, а и на факта, че цената на златото расте в продължение на много години. Естествен е факта цената на редките изделия да е висока.

Антикварните медальони могат да са в лошо състояние за това при покупка трябва да се прави внимателен преглед на изделията.

Всяко нараняване може после да доведе до нови увреждания. Върху тях трябва да има възможно най-малко напуквания или повреди.

Някои златни медальони имат лоша репутация в контекст на това, че хората мислят за всяко изделие, което в миналото е донесло нещастие на собственика си, може да окаже негативно влияние и на тях.

Това е нещо, което трябва да отхвърлите, ако действително ви харесва майсторски направеното украшение.

Работата е в това, че тези златни медальони имат своята история. Вие влагате средствата си в изделия със собствена история, с каквато не могат да се похвалят никакви други стоки.

Ако вие не можете да си позволите старинни златни медальони, можете да си купите украшения от съвременни майстори, които имат аналогичен античен вид.

Предлагат се златни медальони в различни стилове. Към медальона може да бъде направена и подходяща верижка.

Медальонът може да се носи на обикновена верижка, което не оказва влияние на неговата красота.

Медальоните от злато и сребро са едни от най-предпочитаните подаръци, защото те са и инвестиция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *