Сайтове за групово пазаруване или групова лудост?

Едва ли не Ви е направило впечатление, че в последните няколко години сайтовете за групово пазаруване започнаха да се ползват с голяма популярност. Освен това те буквално никнат като гъби всеки ден, Прочети »

Три полезни напитки срещу висок холестерол

Високите стойности на лош холестерол в организма водят до неприятни последици като атеросклероза, стенокардия, болки в крайните, а често и инфаркт и инсулт. Това се дължи на завишените стойности на така наречения Прочети »

Фолио за леки автомобили

Вероятно винаги сте се чудили какво е аджеба това автомобилно фолио и за какво се използва то? Тук ние ще ви обясним. Фолиото за атвостъкло е атрибут, който би бил полезен на Прочети »

 

Качества на добрия професионален домоуправител

Всеки е запознат с факта и знае, че там където живеят много хора заедно, непременно в даден момент се получават някакви неразбирателства или несгоди. Ако говорим, например, за обитателите само на даден вход на жилищна кооперация, то и при тях въпросът стои точно така. И имено това е причината в повечето от кооперациите да липсва домоуправител, тъй като никой от обитателите не желае доброволно или не да се заеме с тази задача и дългосрочен ангажимент, които нито са доходоносни, нито пък приятни, особено ако има наличие на конфликт между съседи.

Имено за това хората са измислили и професията професионален домоуправител, която при нас се наблюдава сравнително от скоро. Имено при такива случаи на неразбирателства между съседите най-добрият вариант е да се прибегне до услугите на професионален домоуправител. Този професионален домоуправител като външен човек не е конфликтна личност, той е неутрален, но най-важното е, че е специално обучен да се занимава имено с такива дела и ангажименти по поддръжка на етажна собственост и общи части на сгради.

Всеки професионален домоуправител е наясно и със законовите уреди, които следва да се прилагат при възникване на някакви спорове или неуредици между етажните собственици. Освен това, той много добре знае всички процедури при възникването от необходимост за извършване на какъвто и да е ремонт в общите части, както също и други дейности, например, по озеленяване и облагородяване на зелените площи край сградата.

Един професионален домоуправител е наясно кога трябва да се свиква общо събрание на входа, кога и как да се събират средствата от обитателите за всякакви належащи и не толкова нужди. Освен това той има всякаква налична информация за фирми по поддръжка на сградата, на асансьора, на зелените площи и на всичко, което касае доброто на обитателите на сградата. Най-накрая, една от неговите функции, като неутрална личност, е да не взима пряко отношение в спорове, а те да се решават евентуално по съдебен път.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *