Сайтове за групово пазаруване или групова лудост?

Едва ли не Ви е направило впечатление, че в последните няколко години сайтовете за групово пазаруване започнаха да се ползват с голяма популярност. Освен това те буквално никнат като гъби всеки ден, Прочети »

Три полезни напитки срещу висок холестерол

Високите стойности на лош холестерол в организма водят до неприятни последици като атеросклероза, стенокардия, болки в крайните, а често и инфаркт и инсулт. Това се дължи на завишените стойности на така наречения Прочети »

Фолио за леки автомобили

Вероятно винаги сте се чудили какво е аджеба това автомобилно фолио и за какво се използва то? Тук ние ще ви обясним. Фолиото за атвостъкло е атрибут, който би бил полезен на Прочети »

 

Призванието да правиш смяна на щрангове

Моят приятел си намери работа във ВиК фирма. Той няма специално образование, но от малък много обича да се занимава с това. Винаги когато в тях е идвал някой майстор, той го е гледал и му е помагал с голямо удоволствие. И ето че го уволниха от работа и затова предпочете да се заеме с това, което му харесва, което според него не е стресиращо и е сравнително лесно и приятно. Освен това, и парите, които ще получава ще бъдат сравнително добри за нашия стандарт на живот.

За щастие приятелят ми имаше познат с фирма за ВиК услуги и веднага започна работа, първо като помощник, а после след време се издигна до майстор. Разказва ми, че най му е интересно да се занимава със смяна на щрангове. И тъй като аз и идея си нямам какво е смяна на щрангове, той ме покани да отида лично и да видя, за да не би да ми обясни и да не разбера правилно. Отидох на следващия ден за компания за да мога да проследя в рамките на един работен ден процедурата по смяна на щрангове.

Майсторите започнаха от мазето, където демонтираха тръбите и смениха три щранга, тоест три тръби, за топла, студена и циркулационна вода. Те сложиха нови щрангове, тоест тръби от полипропилен, които са много издръжливи и не се подават на ръжда и корозия. Освен това, тези тръби са с високо качество и с висок европейски стандарт. Те сложиха също специални кранове и водомери и накрая укрепиха цялата инсталация.

Впоследствие трябваше да се извърши смяна на щрангове и на други места, по етажите. Те там не са хоризонтални, както са в мазето, а са вертикални, но пак със същите функции, за топла вода, за студена вода и за циркулационна вода. След процедурата по смяна на щрангове майсторите изчистиха и извозиха отпадъчния материал и всички останаха много доволни от извършената услуга.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *